Wesela
Dzień ślubu oraz przyjęcie weselne jest dla Pary Młodej ważnym i pięknym wydarzeniem. Warto pomyśleć, aby wszystko w tym dniu było romantyczne i wyjątkowe.
Oddajemy do Państwa dyspozycji salę mieszczącą do 400 osób ze specjalnie wydzielonym parkietem do tańca. Do każdej z sal przylega patio na 30 i 50 osób.
Organizując przyjęcie zapewniamy:
-
tradycyjne powitanie chlebem i solą przez Rodziców lub obsługę
-
uroczysty wjazd tortu weselnego /przy zgaszonym świetle/
-
przytulny pokój dla Nowożeńców
-
2 pokoje dla Rodziców Pani i Pana Młodego
-
patio przylegające do Sali Weselnej
-
dekoracja stołów – świeczniki ze świecą, serwetki
-
pokrowce na krzesła, ustawienie stołów wg życzenia
-
obsługę kelnerską podczas całego przyjęcia
-
brak opłaty korkowej od alkoholi
-
czerwony dywan na wejściu do Sali Weselnej
-
park rozrywki dla dzieci w okresie maj-wrzesień
-
parking na terenie obiektu
Kulinaria
Smaczna kuchnia to nieodzowny element udanej uroczystości. Dlatego przykładamy wszelakich starań, by zapewnić naszym Gościom niezwykłe doznania smakowe w tym niepowtarzalnym dniu.
Dania przez nas serwowane to wyjątkowe kompozycje, rozpieszczające podniebienia zarówno dorosłych, jak i najmłodszych. Serwujemy wyjątkowe dania, przekąski, sałatki, zupy, potrawy mięsne i rybne, wiele rodzajów ciast i desery.
Sprawimy, że każdy, nawet najbardziej wymagający Gość doceni talent kulinarny, którym szczyci się nasza wyjątkowa kuchnia.
Menu okolicznościowe
260 zł /os.
-
Zupa
-
Rosół z makaronem, zieloną pietruszką i marchewką
-
Krem brokułowy
-
Krem pieczarkowy
-
Krem porowo-cytrynowy
-
Krem pomidorowo-ziołowy
-
-
II danie
3 porcje na osobę-
Ryba smażona z naszego stawu w sosie koperkowym lub porowym
-
Tradycyjny kotlet schabowy
-
Tradycyjna rolada wieprzowa z boczkiem, ogórkiem i cebulką
-
Kotlet de volaille z serem i masłem
-
Kieszonki drobiowe z serem wędzonym, porem, suszoną morelą, żurawiną w sezamowej panierce, Tradycyjny kotlet schabowy
-
Kulki drobiowe z serkiem topionym i szczypiorkiem w panierce
-
Trybowane udko z kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami, fetą, zieloną pietruszką w otulinie z boczku
-
-
Dodatki
-
Ziemniaki gotowane z koperkiem, frytki, kluski półfrancuskie lub śląskie
-
Kapusta zasmażana, buraczki, zestaw surówek
-
Warzywa na parze z masłem i bułka tarta
-
Sosy
-
Kompot, woda z cytryną
-
-
Serwis kawowy
3 PORCJE NA OSOBĘ-
Różne rodzaje ciast
- Deser lodowy z owocami i polewą czekoladową
-
Kawa, herbata
-
-
Zimne przekąski
3 porcje /os.-
Mix mięs w galarecie
-
Kompozycja serów w towarzystwie owoców, orzechów, oliwek
-
Galart drobiowy lub wieprzowy
-
Ryba w zalewie octowej
-
Ryba po japońsku
-
Półmisek: wytrawnych babeczek, przekąsek na grzance czosnkowej oraz z ciasta francuskiego
-
Sałatki: jarzynowa, z kurczaka (groszek, kukurydza, prażone pestki dyni), zielona (mix sałat, ser lazur, pomidory koktajlowe, winogrono, sos miodowo-musztardowy), śledziowa z ananasem
-
-
Kolacja
1 porcja /os.-
Barszczyk czerwony z paluszkiem
-
Golonka gotowana z kapustą z grzybami
-
Rolada z mięsa mielonego w sosie myśliwskim
-
Pierogi ruskie okraszone boczkiem z cebulą
-
-
Śniadanie
-
Żurek staropolski z kiełbasą
-